Japoński producent noży Nagomi dba o komfort kucharzy na całym świecie – zarówno amatorów, jak i profesjonalistów. Nowa linia noży Shiro to odpowiednio wyważone, lekkie narzędzia, które dobrze leżą w dłoni – zapewniają wygodę użytkowania i gwarantują perfekcyjne cięcie.
Marka Nagomi czerpie z japońskiej tradycji wytwarzania noży, łącząc ją z nowoczesnymi technologiami i designem, uwzględniając potrzeby współczesnych, wymagających użytkowników. W efekcie powstała kolekcja noży Maru. Wyjątkowo ostre narzędzia o perfekcyjnie dopracowanych rękojeściach to inwestycja na lata, która poprawi jakość pracy w kuchni – zarówno tej profesjonalnej, jak i w domowym zaciszu.
Japońskie miasto Seki przez stulecia słynęło z wyrobu samurajskich mieczy. Dziś światowej klasy rzemieślnicy, mistrzowie w swoim fachu, wytwarzają tam noże kuchenne Nagomi. Nazwa marki z japońskiego oznacza „harmonię i komfort”. Wszystkim tym, którzy utożsamiają się z tymi wartościami polecamy zapoznanie się z ofertą tej marki.
Japońskie miasto Seki przez stulecia słynęło z wyrobu samurajskich mieczy. Dziś mieści się tam siedziba firmy Mitsuboshi Cutlery Co., Ltd., produkującej noże marki Nagomi.
Noże Nagomi wytwarzane są z najwyższą dbałością o szczegóły, przy skrupulatnej kontroli składu chemicznego stali oraz zmian w mikrostrukturze, które zachodzą podczas hartowania. Specjalna technika wykorzystywana przy obróbce stali nierdzewnej gwarantuje trwałość krawędzi tnącej oraz zapewnia łatwość ostrzenia narzędzia. Nad doskonałym wykończeniem klingi czuwa osobiście sam mistrz rzemiosła.