nowości

Menu

Szukaj

Nagomi - japońskie noże kuchenne Maru

Marka Nagomi czerpie z japońskiej tradycji wytwarzania noży, łącząc ją z nowoczesnymi technologiami i designem, uwzględniając potrzeby współczesnych, wymagających użytkowników. W efekcie powstała kolekcja noży Maru. Wyjątkowo ostre narzędzia o perfekcyjnie dopracowanych rękojeściach to inwestycja na lata, która poprawi jakość pracy w kuchni – zarówno tej profesjonalnej, jak i w domowym zaciszu.

Ostrza noży Nagomi Maru wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, hartowanej w ciekłym azocie w temperaturze -170°C. Wpływa to pozytywnie na elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie.

Ergonomiczne rękojeści z drewna pakka wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która efektownie kontrastuje z subtelnym zarysem słojów. Pewnie leżą w dłoni, zapewniając pełną kontrolę nad narzędziem, co przekłada się na komfort użytkowania.



strona mobilnastrona klasyczna


Anuluj