Stalowe noże kuchenne.
Seria SAI to ekskluzywna linia noży zaprojektowanych przez Komina Yamadę. Charakterystyczny wygląd, nowoczesne technologie oraz funkcjonalne rozwiązania sprawiają, że będą wyjątkowym elementem wyposażenia kuchni – zarówno amatora, jak i doświadczonego kucharza.
Charakterystyka:
- klingi wykonano ze stali nierdzewnej CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń o twardości 58-59 HRC obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410, co zwiększa odporność noża na pęknięcia, przebarwienia czy korozję*
- płazy głowni mają wgłębienia powstałe na skutek ręcznego młotkowania, co zapobiega przywieraniu krojonych produktów do klingi*
- jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w czyszczeniu
- odpowiednio wyważona, lekko zaokrąglona rękojeść dobrze leży w dłoni, wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad narzędziem
- siedem kropek na rękojeści symbolizuje reguły kodeksu honorowego samurajów
*nie dotyczy noża do obierania warzyw i owoców, który ma gładką klingę, wykonaną ze stali nierdzewnej CROMOVA 18