Duża część witamin w warzywach znajduje się w skórce, jest ona także bogatym źródłem błonnika. Te wartości odżywcze są tracone podczas obierania marchewek, buraków, rzodkiewek i innych składników. Dlatego rękawiczki do czyszczenia warzyw stanowią ciekawą alternatywę.
Dzięki szorstkiej powierzchni rękawiczki oczyszczają warzywa z brudu i luźnych fragmentów, ułatwiając przygotowanie do spożycia bez obierania. Forma rękawiczek sprawia, że czyszczenie jest szybsze i wygodniejsze niż z użyciem tradycyjnej szczoteczki, zużywa także mniej wody.
Aby oczyścić warzywa z użyciem rękawiczek należy je założyć i wyszorować składniki pod bieżącą wodą aż do uzyskania satysfakcjonującego efektu. Po użyciu wystarczy opłukać rękawice i pozostawić do wyschnięcia.
Rękawice mogą być prane w temperaturze do 40°C.
Rozciągliwy materiał dopasowuje się do większości dłoni.
numer katalogowy | Mastrad F25700 |
---|
wymiary | 20 × 12 cm |
---|---|
materiał | nylon |