menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
noże kuchenne DP3

DP3

profesjonalne noże ze stali damasceńskiej DP37

DP37

noże kuchenne Tojiro - Flash

Flash

oryginalne noże kuchenne

Origami

profesjonalne noże kuchenne Tojiro - Shippu

Shippu

noże kuchenne Shirogami

Shirogami

noże kuchenne Tojiro - Zen

Zen

ostrzenie i przechowywanie

ostrzenie i przechowywanie


nowości Tojiro

Shirogami to kolekcja japońskich noży kuchennych marki Tojiro przeznaczona dla doświadczonych szefów kuchni. Klingi noży wykonane są ze stali Shirogami o twardości ok. 60 HRC, która powstaje w Japonii z użyciem metod kowalskich przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Dzięki temu noże charakteryzują się nie tylko wysokim stopniem twardości, ale także tradycyjnym urokiem.

Flirt Japonii z Zachodem zaowocował kolekcją DP37 od Tojiro, złożoną z profesjonalnych stalowych noży. Ostrza z oryginalnym falistym deseniem, zwanym Kasumi Nagashi, zostały wykute aż z 37 warstw stali damasceńskiej, wzmocnionej w rdzeniu kobaltem. Ich ostrość można przyrównać do brzytwy (albo, jak kto woli, samurajskiego miecza). Natomiast rękojeści noży mają zachodni design – wykonane zostały z laminatu typu Micarta (sprasowany papier impregnowany żywicą). Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.

Oprócz profesjonalnych serii japońskich noży kuchennych marka Tojiro stworzyła również przydatne produkty do ich ostrzenia i przechowywania.


bestsellery Tojiro

Tojiro - Shirogami Kurouchi - nóż do klusek Soba - długość ostrza: 27 cm

Tojiro - Shirogami Kurouchi - nóż do klusek Soba

długość ostrza: 27 cm

2989,00 zł

Tojiro - Shirogami Kurouchi - nóż do klusek Soba - długość ostrza: 30 cm

Tojiro - Shirogami Kurouchi - nóż do klusek Soba

długość ostrza: 30 cm

3469,00 zł

Tojiro - Classic - nóż do warzyw Nakiri - długość ostrza: 16,5 cm

Tojiro - Classic - nóż do warzyw Nakiri

długość ostrza: 16,5 cm

539,00 zł

Tojiro - Shirogami Pro - nóż do mięsa Yanagi - długość ostrza: 27 cm

Tojiro - Shirogami Pro - nóż do mięsa Yanagi

długość ostrza: 27 cm

739,00 zł

Tojiro - Classic - nóż Santoku - długość ostrza: 17 cm

Tojiro - Classic - nóż Santoku

długość ostrza: 17 cm

539,00 zł

Tojiro - Classic Damascus - nóż szefa kuchni - długość ostrza: 18 cm

Tojiro - Classic Damascus - nóż szefa kuchni

długość ostrza: 18 cm

899,00 zł

Tojiro - Classic Damascus - nóż szefa kuchni - długość ostrza: 21 cm

Tojiro - Classic Damascus - nóż szefa kuchni

długość ostrza: 21 cm

979,00 zł

Tojiro - Classic Damascus - nóż Santoku - długość ostrza: 17 cm

Tojiro - Classic Damascus - nóż Santoku

długość ostrza: 17 cm

899,00 zł

Tojiro - Classic Damascus - nóż uniwersalny - długość ostrza: 12 cm

Tojiro - Classic Damascus - nóż uniwersalny

długość ostrza: 12 cm

429,00 zł

Tojiro - Origami - nóż uniwersalny - polerowany; długość ostrza: 13 cm

Tojiro - Origami - nóż uniwersalny

polerowany; długość ostrza: 13 cm

389,00 zł


Tojiro jest obecnie jednym z pięciu największych producentów noży w Japonii. Efektem pracy rzemieślników z miasteczka Tsubame-Sanjo w prefekturze Niigata są narzędzia kuchenne wyróżniające się niebywałą ostrością. Marka opracowuje własne technologie, największą sławę przyniosła jej metoda DP – opatentowany sposób skuwania stali o różnej zawartości węgla, który zdobył uznanie na całym świecie.
Marka Tojiro cieszy się popularnością wśród użytkowników – zarówno profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów. Jest czterokrotnym laureatem prestiżowej nagrody Good Design Award.


bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc