menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Takeshi Saji - EBH - nóż uniwersalny - długość ostrza: 15 cm; stal VG-10Takeshi Saji - EBH - nóż uniwersalnyTakeshi Saji - EBH - nóż uniwersalny
Takeshi Saji - EBH - nóż uniwersalny - długość ostrza: 15 cm; stal VG-10

Nóż do krojenia warzyw, owoców i mniejszych porcji mięsa. Pomoże nam przy wszystkich zadaniach kuchennych wymagających precyzji.

czytaj dalej

2039,00 zł
produkt jest już niedostępny

Ręcznie kuty nóż uniwersalny ze stali VG-10.

Nóż do krojenia warzyw, owoców i mniejszych porcji mięsa. Pomoże nam przy wszystkich zadaniach kuchennych wymagających precyzji.

Ostrze noża wykonane jest ze stali VG-10, czyli wysokowęglowej stali o twardości około 61 HRC w skali Rockwella. Ciemna, twarda stal jest bardzo odporna na ścieranie i uszkodzenia mechaniczne, co czyni ją złotym standardem wśród japońskich stali nierdzewnych.

Oprócz funkcjonalności nóż cechuje także unikalny, przyciągający wzrok wygląd. Klinga wykuwana z 61 warstw stali pokryta jest gęstym, głębokim wzorem charakterystycznym dla metali dziwerowanych, a dzieła dopełnia zdobiąca ją rękojeść wykonana z pięknego, ciemnego hebanu.

To dzieło sztuki użytkowej wykonane zostało przez Mistrza Takeshi Saji, jednego z najsłynniejszych reprezentantów Takefu – japońskiego miasta kowali. Po dekadach wyrobu ostrzy Mistrz Saji opracował własne, unikalne techniki kowalskie, które wykorzystał do stworzenia tego noża o najwyższej jakości – docenią go zarówno profesjonaliści jak i domowi pasjonaci gotowania.

numer katalogowyTakeshi Saji H-V10D-PE-150EBH
wymiary
długość ostrza15 cm
materiałstal VG-10
heban

zobacz również


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc