Nóż sprawdzi się do wszelkich prac kuchennych – obierania i krojenia niewielkich produktów. Poszerzona klinga ułatwia siekanie ziół, szatkowanie cebuli czy porcjowania małych filetów. Ze względu na poręczne wymiary nóż uniwersalny może w razie potrzeby zastąpić nóż szefa kuchni.
Ostrza noży Nagomi Maru wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, hartowanej w ciekłym azocie w temperaturze -170°C. Wpływa to pozytywnie na elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa jego odporność na korozję.
Ergonomiczne rękojeści z drewna pakka wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów. Pewnie leżą w dłoni, zapewniając pełną kontrolę nad narzędziem, co przekłada się na komfort użytkowania.
numer katalogowy | Nagomi NM155UT |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 15,5 cm |
materiał | wysokowęglowa stal nierdzewna 440 drewno pakka |