Kolekcja 5000MCD 67 marki Miyabi obejmuje ekskluzywne narzędzia kuchenne wykonane ze 132 warstw stali damasceńskiej oraz trwałego drewna jesionowego. Noże o ostrzu skalpela, idealnym wyważeniu i ergonomii zadowolą nawet najbardziej wymagających szefów kuchni, a ich imponujący wygląd czyni je małymi dziełami sztuki użytkowej.
Rdzenie noży wykonane są z proszkowanej stali MicroCarbide, dzięki której przez długi czas zachowują swoją ostrość. Ta osiągana jest z użyciem tradycyjnej metody Honbazuke wykorzystującej dwa koła szlifierkie – pionowe i poziome. Rękojeść o kształcie zaokrąglonej litery D wygodnie leży w dłoni. Wszystkie te cechy sprawiają, że noże z kolekcji 5000MCD 67 są stałymi bywalcami naszego rankingu japońskich noży kuchennych.
Noże objęte są gwarancją wieczystej ostrości Zwilling. Oznacza to, że przez cały okres trwania gwarancji mogą być raz w roku wysyłane na bezpłatne profesjonalne ostrzenie.